HUSGRUNDER

Går du i tankarna om att bygga ett nytt hus eller kanske ett garage? Vi på Liljegrens Entreprenad kan hjälpa dig med att välja rätt och stabil husgrund utifrån dina önskemål med ditt nya hus. Det finns olika husgrunder att välja mellan när du ska bygga ett hus, en tillbyggnad eller ett garage. Innan byggprojektet påbörjas är det viktigt att se över dina förutsättningar utifrån din tomt och välja den husgrund som passar ditt kommande hus. Vill du veta mer om olika husgrunder och dess fördelar? Läs mer om våra olika husgrunder nedan.

OLIKA TYPER AV HUSGRUNDER

GJUTA BETONGPLATTOR PÅ MARK

Betongplatta som gjuts direkt på marken är ett av den vanligaste typen av husgrunder och som vi även rekommenderar. Det är en enkel form av husgrund och som även är prisvärd. Betong är väldigt tåligt och har en bra tryckhållfasthet. Ibland har vi behövt gjuta husgrunder av betong i olika nivåer och som vi måste ta i olika steg för bästa resultat. Vi lägger även en stabil isolering under betongen för att du ska få en behaglig känsla när du sedan går på golvet när huset är färdigställt.

KÄLLARGRUNDER

Behöver du ett hus med extra utrymme med har begränsat med tomt? En källargrund bidrar till stora utrymmen som kan användas till extra förvaring eller kanske till ett garage? Det är väldigt praktiskt med källargrunder då det alltid finns utrymme för att göra det där lilla extra som exempel ett hobbyrum.

ISOLERGRUND

Isolergrund används vanligtvis när huset har ett bjälklag vilket betyder att man gör en ventilerad luftficka mellan själva markytan och bjälklaget. Luftfickan isolerar huset från kyla vilket betyder att man inte behöver lägga till isolering på samma sätt som när man gjuter en betongplatta. Det är en torr grundläggningsmetod som inte kräver någon platsgjutning.

STABILA HUSGRUNDER AV HÖG KVALITÉ

Husgrunder av en hög kvalité är en viktig förutsättning för att det resterade bygget ska bli så bra som möjligt. Vi på Liljegrens entreprenad gör husgrunder av hög kvalité som både är fuktsäkra, beständiga och brandsäkra.  Vi ser till att ditt kommande hus får en stabil och säker grund som du kan känna dig trygg med.

KONTAKTA OSS FÖR EN KOSTNADSFRI OFFERT.